Domowe Spaghetti Bolognese – czyli przepis na szybki obiad
Witam,
Dzisiaj zapraszam wszystkich miłośników kuchni włoskiej do zapoznania się z przepisem na domowe Spaghetti bolognese. Przepis jest banalnie prosty a potrawę można przygotować max. do 1h.
Domowe Spaghetti Bolognese (porcja dla ok 4 osób)
lista sadników:
- 1 opakowanie mięsa mielonego ok 500g
- 5 świeżych pomidorów (polecam malinowe)
- 1 duża cebula
- 5 ząbków czosnku
- 0,5 opakowania przecieru pomidorowego (ok 250g)
- 1 łyżeczka bazylii suszonej polecam dodać świeżej.
- łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu zielonego
- łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej.
- 1 łyżka masła
Sposób przygotowania
1. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło oraz pokrojoną cebulkę. Dodatkowo po ok 3 minutach dodajemy mięso mielone. W międzyczasie nacinamy i parzymy pomidory. Po ok 5 minutach ściągamy skórkę, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię.
2. Całość mieszamy gotujemy ok 15 minut i dodajemy wszystkie przyprawy. Następnie wlewamy przecier pomidorowy i dorzucamy zmiażdżony czosnek.
3. W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowe
Teraz wystarczy przygotować talerzyki nałożyć makaron i sos. Na koniec można Spaghetti udekorować świeżą bazylią lub posypać startym serem.
Smacznego!
Polecam zapoznać się z przepisem na soczyste polędwiczki z warzywami. Link znajdziecie poniżej.
Świetny artykuł. Jestem bardzo zadowolony, że znalazłem tę stronę . Wielu osobom wydaje się, że posiadają odpowiednią wiedzę na poruszany przez siebie temat, ale tak nie jest. Stąd też moje pozytywne zaskoczenie. Muszę wyrazić uznanie za Twój trud. Zdecydowanie będę polecał to miejsce i często odwiedzał, by zobaczyć nowe artykuły.
Bardzo dziękuje, za pozytywny komentarz i serdecznie zapraszam do kolejnych artykułów oraz przepisów. 🙂