Przepis na botwinkę – wiosenne wariacje
Witajcie,
Dziś przygotowałam dla Was przepis na botwinkę, czyli wiosenną, lekką i smaczną zupkę. 
Będziecie potrzebować:
- 1 szklanki wody,
 - 30 g włoszczyzny,
 - 50 g buraków,
 - 100g ziemniaków,
 - 80 g botwinki,
 - 20 g cukru,
 - 2/5 szklanki kwasu z buraków,
 - 1/5 szklanki odtłuszczonego mleka,
 - 50g mąki pszennej,
 - Koperek,
 - Sól (polecam himalajską lub kłodawską. Więcej o tym jak wybrać dobrą sól przeczytacie w linku poniżej.
 

Przepis na botwinkę – sposób przygotowania
Włoszczyznę i buraki dokładnie opłukujemy i przygotowujemy z nich wywar. W międzyczasie osobno gotujemy posiekaną botwinkę i osobno ziemniaki. Wywar musimy zagęścić zawiesiną z mleka i mąki i łączymy wszystkie składniki. Botwinkę możemy podawać z ugotowanym jajkiem:) smacznego!
                    